Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

: 4-6
: 10 min
: 20 min

Μια πατατοσαλάτα διαφορετική από τις άλλες… Με γλυκοπατάτες και πλούσια κρέμα με μαγιονέζα-μουστάρδα. Μπορείτε να την σερβίρετε και σαν κυρίως πιάτο με φρέσκο, χωριάτικο ψωμί.

Ingridients
  • 3 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σπόρους ροδιού
  • 100 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 2-3 κλαράκια ρίγανη φρέσκια
  • 2-3 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 100 γρ. μαγιονέζα Condito
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν, Condito
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω τους κύβους από τις γλυκοπατάτες σε κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και τους βράζω για 8-10 λεπτά. Τους σουρώνω και προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Step 2 Ρίχνω τους κύβους σε ένα ταψάκι, ραντίζω με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και σκορπίζω τη ρίγανη και το θυμάρι. Ψήνω για 20 λεπτά.
  • Step 3 Σε μια σαλατιέρα ανακατεύω τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι, την πάπρικα και αρκετό πιπέρι. Ρίχνω τις πατάτες και προσθέτω το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τη φέτα. Ανακατεύω καλά.
  • Step 4 Σερβίρω σκορπίζοντας τις ελιές και τους σπόρους ροδιού.