Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

: 4
: 15 min

Η γλιστρίδα εκτός από πολλές βιταμίνες περιέχει και τα περισσότερα Ω3 λιπαρά οξέα. Έχει σχετικά υπόξινη γεύση και σε συνδυασμό με το γιαούρτι, μας δίνει μια εξαιρετικά δροσιστική σαλάτα.

Ingridients
  • 3 ώριμες αλλά σφικτές ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 700 γρ. γλιστρίδα (τα φύλλα και οι τρυφερές κορυφές), πλυμένη και στεγνή
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη)
  • Για το ντρέσινγκ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αγελαδινό γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 μεγάλο ροδάκινο, πολτοποιημένο στο μούλτι και περασμένο, αν θέλουμε, από λεπτή σήτα
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τις ντομάτες, τη γλιστρίδα, τις ελιές και τη ρίγανη. Ανακατεύω καλά και απλώνω το μείγμα σε μια φαρδιά πιατέλα.
  • Step 2 Ντρέσινγκ: Χτυπάω με το πιρούνι όλα τα υλικά του σε ένα μπολάκι, μέχρι να φτιάξω μια λεία σάλτσα.
  • Step 3 Περιχύνω τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρω αμέσως.