Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Γκοφρέτες σπιτικές με σοκολάτα, δημητριακά και φιστίκι Αιγίνης

Γκοφρέτες σπιτικές με σοκολάτα, δημητριακά και φιστίκι Αιγίνης
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20´ 25 γκοφρέτες 2 ώρες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αίγινα.
Υλικά Εκτέλεση
  • 250 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο
  • 150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 3-4 κουτ. σούπας μέλι
  • 150 γρ. βιολογικά δημητριακά
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα χοντροκομμένα
Ψιλοκόβω τη σοκολάτα και την βάζω σε ένα μεταλλικό μπολ. Τοποθετώ το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και την αφήνω να λιώσει. Προθέτω και την μαργαρίνη και ανακατεύω μαλακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γυαλίσει η σοκολάτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα δημητριακά, προσθέτω το μίγμα της σοκολάτας και το μέλι και ανακατεύω απαλά με κυκλικές κινήσεις για να μη σπάσουν τα δημητριακά. Τέλος προσθέτω τα φυστίκια και ανακατεύω.
Σε ένα ταψάκι στρώνω με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζω το μίγμα. Στρώνω με μια σπάτουλα να απλώσει καλά. Πασπαλίζω με λίγα φιστίκια και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζω από το ψυγείο και κόβω σε τετράγωνα κομμάτια.