Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Γιουβετσάκι με κιμά στο τηγάνι

Γιουβετσάκι με κιμά στο τηγάνι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 30΄  6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ζαγοροχώρια.
Υλικά Εκτέλεση
  • 300 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
  • 400 γρ. ντομάτα τριφτή
  • 1 ξύλο κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, χοντροκομμένο
Ετοιμάζω σε μια κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό το ζωμό βοδινού και τον κρατάω καυτό.
Ζεσταίνω ένα βαθύ τηγάνι χωρίς να προσθέσω ελαιόλαδο και ρίχνω τον κιμά. Αρχίζω να τον καβουρδίζω μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Μόλις καβουρδιστεί καλά προσθέτω το ελαιόλαδο, τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κριθαράκι και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Μόλις γυαλίσει το κριθαράκι προσθέτω και σβήνω με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω  τις τριφτές  ντομάτες. Ανακατεύω. Προσθέτω τον μισό καυτό ζωμό και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνω και τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνω το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά ακόμα.
Σερβίρω αμέσως πασπαλίζοντας με το κεφαλοτύρι.