Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΙΑΧΝΙΣΤΟ ΤΟΥΡΛΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΓΙΑΧΝΙΣΤΟ ΤΟΥΡΛΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΓΙΑΧΝΙΣΤΟ ΤΟΥΡΛΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

: 4
: 20 min
: 45 min

Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα διαθέσιμα και εποχικά λαχανικά, όπως αγκινάρες, φρέσκα κουκιά, πράσινα φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα), τρυφερά φύλλα σπανακιού κ.ά. Για να γίνει πιο χορταστικό, αν θέλουμε προσθέτουμε 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα (αυξάνουμε αντίστοιχα και την ποσότητα του νερού).

Ingridients
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια-μπουκιές
  • 1 μικρό μπρόκολο, χωρισμένο στα μπουκετάκια του
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χονδρές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 12 – 14 μέτρια φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι και κομμένα στη μέση
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και κομμένες σε μέτριες λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μάραθος (ή άνηθος), χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (τα φύλλα)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 – 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη (ή ξερό θυμάρι)
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα καρότα και τις πατάτες για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσθέτω το μπρόκολο, τον αρακά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Προσθέτω τον πελτέ και σοτάρω για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο του σκεύους. Σβήνω με το κρασί, το μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τα ντοματάκια με το χυμό τους και 200 ml νερό.
  • Step 2 Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, ρίχνω το μάραθο, το μαϊντανό, την κανέλα, τα μπαχάρια, τη ρίγανη (ή το θυμάρι), την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να υλικά να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει και να μελώσει.
  • Step 3 Σερβίρω το φαγητό χλιαρό (ή σε θερμοκρασία δωματίου) και συνοδεύω με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορεί να συνοδέψετε το κρασί μας ή τη μπύρα μας. Αν το αντέχετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλάκι μπούκοβο πικάντικο που ταιριάζει τέλεια με τα απαλά τυριά και τη λιαστή ντομάτα.