Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΓΑΡΙΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΓΑΡΙΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΓΑΡΙΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 4
: 20 min
: 15 min

Μεζεδάκι τέλειο για ούζο… Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι πεντανόστιμο.

Ingridients
  • 4 φύλλα παραδοσιακό για πίτες κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια 10 x 10 εκατοστά
  • Για τη γέμιση
  • 500 γρ. μικρές γαριδούλες κατεψυγμένες καθαρισμένες και ζεματισμένες
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύω καλά. Αν δω ότι η γέμιση είναι υγρή μπορώ να προσθέσω λίγη φρυγανιά τριμμένη ή λίγη αμυγδαλόπουδρα .
  • Step 2 Απλώνω σε κάθε κομμάτι ζύμης κατά μήκος , μία κουταλιά της σούπας μείγμα. Γυρίζω τις άκρες να ασφαλίσω τη γέμιση και τυλίγω τα πιτάκια σε σχήμα φλογέρας .
  • Step 3 Τα τοποθετώ σε λαμαρίνα τα σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση.
  • Step 4 Τα τηγανίζω σε φριτέζα και τα σερβίρω αμέσως ζεστά.