Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο

Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 40΄ 4-6 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Χαλκιδική (24/11/2013)
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 φύλλα παραδοσιακό για πίτες κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια 10 x 10 εκατοστά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαργαρίνη, λιωμένη

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. μικρές γαριδούλες κατεψυγμένες καθαρισμένες  και ζεματισμένες
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαυροσούσαμο, για το πασπάλισμα
Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα υλικά της γέμισης –εκτός  από τη κέτσαπ  και τα ανακατεύω καλά. Αν δω ότι η γέμιση  είναι υγρή μπορώ να προσθέσω λίγη φρυγανιά τριμμένη ή λίγη αμυγδαλόπουδρα. Παίρνω ένα κομμάτι ζύμης και το αλείφω με κέτσαπ.
Απλώνω σε κάθε κομμάτι ζύμης κατά μήκος, μία κουταλιά της σούπας μείγμα. Γυρίζω τις άκρες να ασφαλίσω τη γέμιση και τυλίγω τα πιτάκια σε σχήμα φλογέρας. Συνεχίζω κατά τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα υλικά.
Τα τοποθετώ σε λαμαρίνα  που έχω αλείψει με την υγρή μαργαρίνη. Αλείφω και τις φλογέρες με υγρή μαργαρίνη και πασπαλίζω με μαυροσούσαμο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνω τις φλογέρες για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Σερβίρω αμέσως.
Εναλλακτικά μπορούμε να τηγανίσουμε τις φλογέρες σε φριτέζα.