Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΑΡΙΔΟΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΑΡΙΔΟΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΑΡΙΔΟΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

: 4
: 20 min
: 10 min

Οι γαρίδες με τα ζυμαρικά είναι από τους πιο εύκολους συνδυασμούς. Είναι πολύ νόστιμο και κυρίως χορταστικό πιάτο που το ταχίνι κάνει τη διαφορά. Δίνει μια σάλτσα δεμένη και πεντανόστιμη.

Ingridients
  • 500 γρ. λαζανάκι ΗΛΙΟΣ
  • 12 μεγάλες γαρίδες
  • 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σκόνη
  • Χυμό από 1 βιολογικό πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 βιολογικό λεμόνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Καθαρίζω τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη και τα κρατάω χωριστά από το ψαχνό.
  • Step 2 Σε μια κατσαρόλα βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρατημένα κεφάλια και κελύφη και τα σοτάρω 1-2 λεπτά ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 500 ml νερό (2 φλιτζάνια). Πιέζω με το πρες πουρέ για να βγάλω όλη τη νοστιμιά από τα κεφάλια και βράζω για 10 λεπτά. Σουρώνω το ζωμό σε μια καθαρή κατσαρόλα και κρατάω στην άκρη.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνω και μόλις αλλάξουν χρώμα τις βγάζω με την τσιμπίδα. Ρίχνω το τηγάνι το ζωμό από τα κεφάλια, τα μπαχάρια, το ταχίνι, τη μουστάρδα και τους χυμούς. Αφήνω να πάρουν βράσει τα υλικά και προσθέτω τις γαρίδες.
  • Step 4 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω το λαζανάκι. Τα τελευταία 3 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος βρασμού, ρίχνω στην κατσαρόλα τα καρότα και τις πιπεριές. Συνεχίζω το βράσιμο και σουρώνω τα λαζανάκια.
  • Step 5 Τα ρίχνω στο τηγάνι με τις γαρίδες, πασπαλίζω με άνηθο και ανακατεύω απαλά. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΛΩΤΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΛΩΤΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Πεντανόστιμη πρόταση για χειμωνιάτικα γεμιστά με αρωματικούς λωτούς. Απόλυτα χορτοφαγική και νηστίσιμη είναι τέλεια για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά.

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το αιώνιο ζήτημα των Ελληνίδων νοικοκυρών… Τι θα μαγειρέψω αύριο για όλη την οικογένεια; Μια εύκολη, νόστιμη και απολύτως θρεπτική συνταγή όπως οι ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ…