Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

: 4
: 10 min
: 6 min
           
: 1 hr

Αξίζει να αναζητήσουμε φρέσκο δεντρολίβανο σε ένα καλό φυτώρια και στα ενημερωμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ, καθώς το άρωμά τους εισχωρεί καλύτερα στον κορμό κάθε γαρίδας και τις μαρινάρει έξοχα.

Ingridients
  • 800 γρ. μεγάλες γαρίδες (περίπου 16 γαρίδες), κατεψυγμένες, ολόκληρες, όχι καθαρισμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 6 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο, από ενημερωμένα μανάβικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ ή φυτώρια (ή 2 γεμάτες κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό)
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, κοπανισμένοι στο γουδί μέχρι να σπάσουν
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σφηνάκια ούζο
Instructions
  • Step 1 Σε ένα ρηχό ταψάκι ρίχνω τα 100 ml ελαιόλαδο, τα κλαδάκια του δεντρολίβανου (ή το ξερό δεντρολίβανο), το μέλι, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά, προσθέτω τις ακαθάριστες γαρίδες και τις ανακατεύω για να καλυφθούν καλά από τα υλικά. Τις αφήνω να μαριναριστούν για 1 ώρα. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζω τις γαρίδες και τις τηγανίζω για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το ούζο, προσθέτω το υγρό της μαρινάδας, ανακατεύω και, μόλις εξατμιστεί το ούζο αποσύρω από τη φωτιά. Τις σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι.