Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΝΗΘΟ, ΣΕ ΖΕΛΕ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΝΗΘΟ, ΣΕ ΖΕΛΕ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΝΗΘΟ, ΣΕ ΖΕΛΕ

: 4-6
: 20 min
           
: 3 hr

Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό, τέλειο για ένα καλοκαιρινό μπουφέ.

Ingridients
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. γλυκού σπιτική κέτσαπ ή κέτσαπ βιολογική
  • 250 γρ. μικρές γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, βρασμένες για 5 λεπτά, καθαρισμένες και στραγγισμένες (αποφύγετε τις έτοιμες καθαρισμένες γαρίδες γιατί είναι σχετικά άγευστες)
  • ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
Instructions
  • Step 1 Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και τα αφήνω για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Step 2 Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω να βράσει ο ζωμός λαχανικών και, όταν κοχλάσει, αποσύρω από τη φωτιά. Στύβω καλά τα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στον ζεστό ζωμό μαζί με την κέτσαπ και ανακατεύω, μέχρι τα φύλλα να διαλυθούν.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τις γαρίδες με ον άνηθο και μοιράζω το μείγμα σε γυάλινα ποτήρια (κατά προτίμηση χαμηλά, του ουίσκι), κατά τα 2/3 τους. Συμπληρώνω με το ζωμό γεμίζοντας τα ποτήρια σχεδόν μέχρι επάνω. Τα βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι ο ζωμός να στερεοποιηθεί εντελώς και να γίνει σαν ζελέ.
  • Step 4 Σερβίρω τα ζελέ μέσα στα ποτήρια.