Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Γαλατόπιτα με σοκολατένια ζύμη

Γαλατόπιτα με σοκολατένια ζύμη
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 40΄ 1 φόρμα 24 εκ. [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στο Γύθειο
Υλικά Εκτέλεση
Για τη σοκολατένια ζύμη 

  • 100 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. σκόνη κακάο, καλής ποιότητας
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό

Για τη γέμιση

  • 1 λίτρο γάλα
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • ελάχιστη κανένα σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι
  • λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα της φόρμας
Για τη ζύμη: Χτυπάω στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά. Ρίχνω το το αλεύρι και το κακάο, κοσκινισμένα, χτυπάω μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και και χωρίς να ζυμώνω μαζεύω τη ζύμη σε μπάλα. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

Για τη γέμιση: Κρατάω 200 ml από το γάλα σε ένα μπολ και το υπόλοιπο το ρίχνω σε μια κατσαρόλα. Βάζω στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και τη βανίλια και τη βάζω στη φωτιά για να ζεσταθεί το γάλα.
Στο μπολ με το κρύο γάλα που έχω κρατήσει ρίχνω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα και λιώσει η ζάχαρη ρίχνω το μίγμα του μπολ και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω την κρέμα για λίγα λεπτά να κρυώσει.
Προσθέτω τα αυγά και ανακατεύω με γρήγορες και δυνατές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στην κρέμα.
Πασπαλίζω με την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύω, και αφήνω την κρέμα στην άκρη μέχρι να στρώσω τη βάση.

Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ. ή ένα στρογγυλό και ρηχό ταψάκι, ίδιας διαμέτρου.
Βάζω τη ζύμη στο κέντρο του σκεύους και με τα χέρια μου πιέζω μέχρι να απλώσει καλά σε όλο τον πάτο και λίγο από τα πλάγια. Αδειάζω την κρέμα στη ζύμη και ισιώνω την επιφάνεια. Ψήνω για 40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει όμορφα η επιφάνεια. Τη σερβίρω ζεστή (όχι καυτή) ή χλιαρή.