Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

: 12
: 45 min
: 25 min

Σας αρέσουν οι πειραματισμοί; Τότε αυτά τα γαλακτομπουρεκάκια είναι ό,τι πρέπει, αφού διατηρούν στο ακέραιο την εκπληκτική του γεύση αλλά κερδίζουν και σε εμφάνιση.

Ingridients
  • Για τα φύλλα
  • 200 γρ. φύλλα κρούστας
  • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 3 αυγά, βιολογικά
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και βιολογικό λεμόνι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας (τον χαράζετε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνετε και παίρνετε τα σποράκια)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Για το σιρόπι
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 50 γρ. σιρόπι γλυκόζης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • Τι θα χρειαστείτε
  • 12 φορμάκια για μάφινς, από χαρτί (σαν μεγάλα χαρτάκια για πτι-φουρ) ή αλουμινένια μιας χρήσης (όλα τα βρίσκετε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Instructions
  • Step 1 Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνω μέχρι να κοχλάσουν, σε μέτρια φωτιά. Τα βράζω για 8 – 10 λεπτά, αποσύρω και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως. Το σουρώνω και το αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Για τα φύλλα: Απλώνω τα φύλλα κρούστας σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο και με ένα κόφτη-ροδάκι για πίτσα (ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια), τα κόβω σε μικρά ορθογώνια κομμάτια με διαστάσεις 12 x 14 εκ. Συνολικά κόβω 48 τέτοια κομμάτια. Τα σκεπάζω με μια βαμβακερή πετσέτα για να μην στεγνώσουν και ξεραθούν.
  • Step 3 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά με το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τα σποράκια βανίλιας, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο.
  • Step 4 Ζεσταίνω το γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα και, πριν κάψει, ρίχνω πασπαλιστά το σιμιγδάλι και ανακατεύω διαρκώς και έντονα με το σύρμα ή με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια. Συνεχίζω να ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει. Αποσύρω αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά κα προσθέτω το μείγμα των αυγών σε δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φτιάξω μια λεία και ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει από τη θερμοκρασία του καυτού μείγματος. Σκεπάζω την κατσαρόλα με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζω στην κρέμα για να μην σχηματιστεί κρούστα, και την αφήνω να κρυώσει.
  • Step 5 Για τα γαλακτομπουρεκάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Με ένα πινελάκι αλείφω τα τεράγωνα κομμάτια φύλλου με το λιωμένο βούτυρο. Βάζω 4 κομμάτια φύλλου σε κάθε φορμάκι, εφαρμόζοντάς τα καλά και στα τοιχώματα και αφήνοντας τις μύτες τους να εξέχουν.
  • Step 6 Βάζω από 3 κουτ. σούπας κρέμα σε κάθε φορμάκι και τα βάζω στη σχάρα του φούρνου. Τα ψήνω για 25 λεπτά. Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα βγάζω από τα φορμάκια –ξεφορμάρονται εύκολα όταν ψηθούν καλά τα φύλλα.
  • Step 7 Τα βάζω σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, και τα περιχύνω με το κρύο σιρόπι, όσο είναι ακόμα καυτά. Μόλις κρυώσουν τα σερβίρω, αν και τρώγονται θαυμάσια και χλιαρά.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.



Subscribe