destination taste!

ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ

ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ

ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ

: 6-8
: 20 min
: 45 min

Τα βλίτα είναι ένα πολύ φτηνό υλικό που τα βρίσκουμε παντού το καλοκαίρι. Ευκαιρία να τα δοκιμάσετε σε μια διαφορετική συνταγή που ξεφεύγει από τα κλασσικά. Το Καλαθάκι είναι διάσημο τυράκι της Λήμνου που οφείλει το όνομά του στα καλαθάκια από λυγαριά στα οποία τοποθετείτε για να στραγγίξει.

Ingridients
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα, κομμένα και ζεματισμένα, καλά στραγγισμένα
  • 250 γρ. καλαθάκι Λήμνου, τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, σκόνη
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • κολοκυθόσπορο, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτω τα τυριά, τα βλίτα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τζίντερ.
  • Step 2 Μεταφέρω το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι, πασπαλίζω με σουσάμι και κολοκυθόσπορο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

Related Posts

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.