Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΓΙΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΓΙΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΓΙΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

: 4
: 40 min
: 45 min

Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα χορταρικά στο νόστιμο αυτό πιάτο, όπως κολοκυθοκορφάδες, κολοκυθανθούς, αλμύρα κ.ά. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Ingridients
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1½ κιλό βλίτα, πλυμένα, καθαρισμένα από χονδρά κοτσάνια και σκληρά ή μαραμένα φύλλα, καλά στεγνωμένα -θα μείνει περίπου 1 κιλό καθαρό βάρος
  • τα φύλλα από 3 – 4 ματσάκια γλιστρίδα, πλυμένα και στεγνά (τα βρίσκουμε στις περισσότερες λαϊκές αγορές και καλά μανάβικα)
  • 4 – 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 500 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.
  • Step 2 Ρίχνω τα βλίτα και τη γλιστρίδα κα ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά. Αλατοπιπερώνω, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αχνίζω το φαγητό για 8 – 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
  • Step 3 Ρίχνω στην κατσαρόλα τις ντομάτες και 200 ml νερό, ανακατεύω κα αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση. Μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι τα χόρτα να μαλακώσουν και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Step 4 Προσθέτω τη φέτα, ελάχιστο (ή καθόλου) αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 10 – 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μισολιώσει η φέτα. Σερβίρω το φαγητό ζεστό (όχι καυτό) ή χλιαρό.