Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Αχλαδοσοκολατόπιτα

Αχλαδοσοκολατόπιτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
40΄ 40΄ 8 – 10 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Γρεβενά!
Υλικά Εκτέλεση
  • 2 φύλλα σφολιάτας Ζύμη Ψαχνών
  • 6 μέτρια ώριμα αχλάδια, χωρίς τα κοτσάνια
  • 60 γρ. μαργαρίνη + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού σκόνη αμυγδάλου (θα τη φτιάξετε στο μπλέντερ ή θα την αγοράσετε έτοιμη από τα σούπερ μάρκετ)
  • 6 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) φρέσκο γάλα
  • λίγη ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Κόβω τα αχλάδια στη μέση, από το κοτσάνι προς τη βάση. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ τους πυρήνες με τα κουκούτσια.
Αλείφω ελαφρά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι και στρώνω το ένα φύλλο σφολιάτας μαζί με το χαρτί που το περιβάλλει. Κόβω το δεύτερο φύλλο σε 4 λωρίδες και «ντύνω» τα πλαϊνά του ταψιού. Με ένα πιρούνι τρυπάω το φύλλο σφολιάτας σε διάφορα σημεία. Βάζω τα κομμένα αχλάδια σε μονή στρώση, σε ένα ταψάκι  με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Στο μίξερ (χειρός ή πάγκου) χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το μείγμα να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να αναμειχθούν καλά στο μείγμα. Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μίξερ ρίχνω σταδιακά τη σκόνη αμυγδάλου, το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάω καλά, σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, προσθέτω και το γάλα και χτυπάω ελάχιστα, μέχρι απλά να αναμειχθεί. Αδειάζω αυτό το μείγμα στο ταψάκι με τα κομμένα αχλάδια και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού.
Ψήνω το γλύκισμα για 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Μόλις κρυώσει, το ξεφορμάρω, το κόβω σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη άχνη.

Related Posts

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας»

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας»

Στο ασφυκτικά γεμάτο καφέ του Public Συντάγματος απολαύσαμε το νέο βιβλίο της δημοφιλούς σεφ…

ΑΝΟΙΧΤΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΦΕΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΦΕΤΑ

Η χορτόπιτα είναι από τις πίτες που φτιάχνουμε σε όλη την Ελλάδα με διάφορα χόρτα. Εγώ σας δίνω μια πιο μοντέρνα εκδοχή της που μπορείτε να σερβίρετε σε brunch ή και σε επίσημο τραπέζι.