Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ

: 6-8
: 10 min
: 55 min

Το μυστικό για την αφράτη τυρόπιτα είναι το αναψυκτικό σόδας που περιέχει. Να ξέρετε ότι το ανθρακικό αφρατεύει όλες τις ζύμες και τα μείγματα, δίνοντάς τους αέρινη υφή.

Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τρία τυριά και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Step 2 Με το βούτυρο αλείφω ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ.
  • Step 3 Αφήνω κατά μέρος 2 φύλλα κρούστας. Παίρνω 2 άλλα φύλλα, τα βουτυρώνω ένα-ένα και τα απλώνω το ένα επάνω στο άλλο στο βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζω με λίγο από το μείγμα των τυριών και σκεπάζω με ένα ακόμα φύλλο, το οποίο τσαλακώνω προσεκτικά με τα χέρια μου. Το βουτυρώνω και το πασπαλίζω με τυριά. Συνεχίζω έτσι τη διαδικασία, μέχρι να βάλω όλα τα φύλλα τσαλακωμένα (εκτός από τα δύο που έχω αφήσει κατά μέρος), τα οποία όλα πασπαλίζω με το μείγμα των τυριών.
  • Step 4 Για το τέλος, σκεπάζω με τα δύο φύλλα που έχω αφήσει στην άκρη, απλωμένα καλά, χωρίς να τα τσαλακώσω και αλειμμένα με βούτυρο. Χαράζω βαθιά την πίτα σε καρεδάκια ή σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Step 5 Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με το εβαπορέ γάλα και προσθέτω τη σόδα. Ανακατεύω το μείγμα -με προσοχή γιατί θα αφρίσει έντονα- και περιχύνω την πίτα. Την αφήνω για 10 λεπτά, για να ποτίσει καλά με το υγρό μείγμα και τη βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω την αφράτη τυρόπιτα για 50 – 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, την αφήνω να γίνει χλιαρή ή να κρυώσει και την σερβίρω.