Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6
: 10 min
: 15 min

Το μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα είναι να ρίξουμε την τριμμένη κουβερτούρα πάνω στις τηγανισμένες αυγοφέτες, όσο είναι ακόμα καυτές, για να λιώσει. Ετσι, κάθε φορά που βγάζουμε μια δόση από το τηγάνι την πασπαλίζουμε αμέσως με την κοουβερτούρα. Αντί κουβερτούρας φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος.

Ingridients
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 1 λοβός βανίλιας, χαραγμένος κατά μήκος στη μέση, από τον οποίο παίρνω τα σποράκια (εναλλακτικά, χρησιμοποιώ 1 καψάκι βανίλια σε σκόνη)
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 12 φέτες τσουρέκι, πάχους 1½ εκ., φρέσκες ή μπαγιάτικες
  • 150 γρ. κουβερτούρα, 55% κακάο (ή λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος), τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σχετικά κολλώδες, αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Το ρίχνω σε ένα βαθύ πιάτο.
  • Step 2 Σε ένα άλλο μπολ βάζω το γάλα και τα σποράκια ή τη σκόνη βανίλιας και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι (που να χωράει 4 φέτες τσουρέκι σε μονή στρώση), ζεσταίνω τη 1 κουτ. σούπας βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει και σχεδόν να καπνίσει.
  • Step 4 Βυθίζω 4 από τις φέτες τσουρεκιού στο γάλα, για 1 – 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, τις βγάζω, τις τινάζω ελαφρώς και τις περνάω από το μπολ με τα μείγμα αυγών-ζάχαρης. Τις τινάζω ελαφρώς να φύγει η περίσσεια του πολτού, τις βάζω αμέσως το τηγάνι, σε μονή στρώση, και τις τηγανίζω για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν ρόδινη κρούστα, αλλά όχι να μαυρίσουν. Τις στρώνω σε μια μεγάλη πιατέλα και, όσο είναι ακόμη καυτές, τις πασπαλίζω με λίγη τριμμένη κουβερτούρα, η οποία θα λιώσει από την υψηλή θερμοκρασία και θα σχηματίσει μια λαχταριστή σοκολατένια σάλτσα.
  • Step 5 Συνεχίζω τη διαδικασία, τηγανίζοντας με τον ίδιο τρόπο όλες τις υπόλοιπες φέτες, τις οποίες βάζω και αυτές στην πιατέλα και τις πασπαλίζω με τριμμένη κουβερτούρα. Ετσι θα έχω 12 ψημένες αυγοφέτες, τηγανισμένες ανά 4 σε 1 κουτ. σούπας βούτυρο ανά δόση. Τις σερβίρω αμέσως, ζεστές.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]