Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

: 4
: 5 min
: 10 min

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα απλό πιάτο αλλά μπορεί να γίνει πραγματικό έδεσμα αν έχετε φαντασία. Γίνονται γρήγορα και είναι πολύ χορταστικά.

Ingridients
  • 4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 6 φέτες προσούτο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
  • ψωμί φρυγανισμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι
Instructions
  • Step 1 Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνω τις φέτες του προσούτο για να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζω από το τηγάνι και τις αφήνω στην άκρη.
  • Step 2 Ρίχνω το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και με προσοχή σπάω μέσα τα αυγά. Τα τηγανίζω για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να μείνει μαλακός (μελάτος).
  • Step 3 Απομακρύνω το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζω με το μπούκοβο και λίγο αλάτι.
  • Step 4 Τρίβω τις δύο από τις έξι τραγανές φέτες προσούτο και πασπαλίζω τα αυγά.
  • Step 5 Σερβίρω σε κάθε πιάτο από ένα αυγό, μια τραγανή φέτα προσούτο και λίγο φρυγανισμένο ψωμί.