Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

: 4
: 20 min
           
: 2 hr

Υπέροχο ορεκτικό που αξιοποιεί τα περισσευούμενα πασχαλινά αυγά. Τα ραπανάκια δίνουν μια πικάντικη γεύση και συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι ή το τσίπουρο.

Ingridients
  • 8 σφικτοβρασμένα αυγά (πασχαλινά ή μη)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 4 κουτ. σούπας αγελαδινό γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μερικά ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Ξεφλουδίζω τα αυγά και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω οριζοντίως στη μέση. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ με προσοχή τους σφικτούς κρόκους και τους βάζω σε ένα μεγάλο μπολ όπου τους λιώνω με ένα πιρούνι.
  • Step 2 Βάζω τα ασπράδια σε ένα μεγάλο πιάτο, το καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι να χρησιμοποιήσω τα ασπράδια.
  • Step 3 Προσθέτω σους κρόκους τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και την πάπρικα και ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή πάστα. Τη δοκιμάζω και βάζω όσο αλατοπίπερο θέλω.
  • Step 4 Αν θέλω, χτυπάω τα υλικά στο μούλτι για να γίνει η πάστα τελείως λεία και βελούδινη.
  • Step 5 Τη βάζω για 1 – 2 ώρες στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει αρκετά. Τη βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσαρμόζω μύτη με δοντάκια.
  • Step 6 Βγάζω τα αδειασμένα ασπράδια από το ψυγείο και τα αραδιάζω στην πιατέλα με όμορφο τρόπο. Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνω ροζέτες από το μείγμα των κρόκων, μέσα στις κοιλότητες των ασπραδιών.
  • Step 7 Διακοσμώ με τα φετάκια από τα πικάντικα ραπανάκια και σερβίρω αμέσως.