Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

: 4
: 30 min
           
: 2 hr

Φυλάμε στο ψυγείο τα περισσευούμενα κόκκινα αυγά του Πάσχα (γερά ή τσουγκρισμένα και ραγισμένα) μιας και υπάρχουν κυριολεκτικά αναρίθμητοι και ευφάνταστοι τρόποι να τα σερβίρουμε!

Ingridients
  • 1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο
  • 8 σφικτοβρασμένα αυγά (πασχαλινά ή μη)
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμός από 1 λεμόνι (μισό για το αβοκάντο και μισό για το μείγμα)
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος, πολύ ψιλοκομμένος
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αυγά σολομού (μπρικ) ή αυγά ρέγκας, για το σερβίρισμα (και τα δύο τα βρίσκουμε σε βαζάκια, στο ψυγείο με τα αλίπαστα, σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Instructions
  • Step 1 Ξεφλουδίζω το αβοκάντο, πετάω το κουκούτσι και λιώνω γρήγορα τη σάρκα του με ένα πιρούνι. Τη ραντίζω αμέσως με χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει.
  • Step 2 Ξεφλουδίζω τα αυγά και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω οριζοντίως στη μέση. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ με προσοχή τους σφικτούς κρόκους και τους βάζω σε ένα μεγάλο μπολ όπου τους λιώνω με ένα πιρούνι.
  • Step 3 Βάζω τα ασπράδια σε ένα μεγάλο πιάτο, το καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι να χρησιμοποιήσω τα ασπράδια.
  • Step 4 Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνω τα λιωμένα αβοκάντο, το γιαούρτι, το χυμό του δεύτερου λεμονιού, τον άνηθο, το λάδι και αλατοπίπερο. Ανακατεύω πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω μια κρέμα λεία και ομοιογενή. Αν τη θέλω βελούδινη, την περνάω για λίγο από το μούλτι.
  • Step 5 Σκεπάζω την κρέμα και τη βάζω για 1 – 2 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει αρκετά. Τη βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσαρμόζω μύτη με δοντάκια.
  • Step 6 Βγάζω τα αδειασμένα ασπράδια από το ψυγείο και τα αραδιάζω στην πιατέλα με όμορφο τρόπο. Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνω ροζέτες από το μείγμα των κρόκων, μέσα στις κοιλότητες των ασπραδιών.
  • Step 7 Διακοσμώ με τα αυγά σολομού (ή ρέγκας) και σερβίρω αμέσως.