Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

: 4
: 20 min
: 1 hr 10 min

Κλασσικό και πολυαγαπημένο φαγάκι μου μοσχοβολάει φρέσκα μυρωδικά. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ένα μαρούλι με άλλα χόρτα της εποχής (σπανάκι, λάπαθα, καυκαλήθρες).

Ingridients
  • 1 κιλό αρνάκι από χεράκι, κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό και τρυφερό πράσινο χρώμα), ψιλοκομμένο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 800 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 15-16 τρυφερά μαρουλόφυλλα, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το αυγολέμονο:
  • 3 κρόκους αυγών
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό
Instructions
  • Step 1 Πλένω καλά το κρέας, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνω. Σε μια κατσαρόλα χαμηλή και πλατιά (πλασοτέ) βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το κρέας σε μονή στρώση (αν δεν χωράει όλο, το κάνω σε 2 δόσεις) και το σοτάρω μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζω το κρέας σε ένα πιάτο και το διατηρώ ζεστό.
  • Step 2 Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), το πράσο, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, πασπαλίζω με το αλεύρι και προσθέτω 600 ml ζωμό. Ανακατεύω καλά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το κρέας να μαγειρευτεί για 50 λεπτά.
  • Step 3 Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα, προσθέτω τον υπόλοιπο ζωμό, τα μαρούλια, τα μυρώνια, τον μισό άνηθο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και χωρίς να σκεπάσω την κατσαρόλα αφήνω να βράσουν τα χορταρικά για 15 λεπτά.
  • Step 4 Χτυπάω τα αυγά με το χυμό λεμονιού και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Με μια κουτάλα της σούπας, παίρνω αρκετό ζωμό από την κατσαρόλα και χωρίς να σταματήσω το χτύπημα των αυγών ρίχνω τον καυτό ζωμό σε αργή ροή μέχρι να φτάσουν τα αυγά στη θερμοκρασία του ζωμού (έτσι δεν κινδυνεύει να κόψει).
  • Step 5 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω το μείγμα των αυγών. Ανακινώ την κατσαρόλα (δεν ανακατεύω με κουτάλι) για να ενωθεί το μείγμα με τα υπόλοιπα συστατικά του φαγητού και επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά. Αφήνω να βράσει για 1-2 λεπτά. Πασπαλίζω με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Πάσχα χωρίς αρνάκι δεν γίνεται. Μια συνταγή απλή, αλλά πεντανόστιμη. Η λαδόκολλα συγκρατεί τον ατμό και τα αρώματα. Το κρέας ψήνεται μέχρι μέσα, χωρίς να καεί και γίνεται τόσο τρυφερό… σαν «λουκούμι».