ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
Πάσχα χωρίς αρνάκι δεν γίνεται. Μια συνταγή απλή, αλλά πεντανόστιμη. Η λαδόκολλα συγκρατεί τον ατμό και τα αρώματα. Το κρέας ψήνεται μέχρι μέσα, χωρίς να καεί και γίνεται τόσο τρυφερό... σαν «λουκούμι».
Ingridients
- 1 μπούτι αρνίσιο γύρω στα 2 κιλά
- 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
- 1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες ολόκληρες
- 2 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένα
- 2 -3 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρα
Instructions
- Step 1 Ετοιμάζω το κρέας ως εξής: το πλένω, το σκουπίζω, το τρίβω με μισό λεμόνι, το αλατοπιπερώνω και το πασπαλίζω με θυμαρορίγανη.
- Step 2 Σε ένα μπολάκι ενώνω το σκόρδο, 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, το τυρί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
- Step 3 Τρυπάω με μυτερό μαχαίρι το μπούτι σε διάφορα σημεία και τα γεμίζω με το μίγμα του τυριού.
- Step 4 Βάζω το μπούτι σε λαδόκολλα και γύρω σκορπάω τις πατάτες και το υπόλοιπο μίγμα τυριού. Καρυκεύω και τις πατάτες και προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζω και τα ολόκληρα κλωναράκια δεντρολίβανου.
- Step 5 Τυλίγω τη λαδόκολλα και ασφαλίζω με σπάγκο μαγειρικής. Βάζω το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 2½ ώρες στους 180°C.