Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΠΑΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΠΑΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΠΑΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

: 6
: 20 min
: 1 hr 30 min

[email protected] με την Ντίνα – 3/3/2018

Υλικά
  • 2 κιλά αρνίσια σπάλα (την παραγγέλνουμε μερικές ημέρες πριν και ζητάμε από τον κρεοπώλη να την ετοιμάσει για ρολό, δηλαδή να την ανοίξει και να την χτυπήσει για να λεπτύνει ελαφρώς και να πλατύνει)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας soft Lurpak
  • 80 γρ. μουστάρδα με θυμάρι & άρωμα ντομάτας Condito
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι ή 2 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα (ή 2 κουτ. σούπας ξερός, τριμμένος)
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 150 γρ. τυρί Arla mozzarella, τριμμένο
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε νιφάδες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Βάζουμε στο μούλτι, τα φύλλα δυόσμου, το θυμάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τα πολτοποιούμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την μουστάρδα, το αβγό, τις νιφάδες πάπρικας, το φρέσκο τυρί κρέμα, το προϊόν soft, το αλάτι, το πιπερι και ανακατεύουμε.
  • Βήμα 3 Aνοίγουμε τη σπάλα σε μια επίπεδη επιφάνεια και απλώνουμε τα 2/3 της ποσότητας από την κρέμα μουστάρδας. Πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Βήμα 4 Δένουμε το ρολό με σπάγκο μαγειρικής και αλείφουμε την υπόλοιπη κρέμα μουστάρδας.
  • Βήμα 5 Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 1½ ώρα περίπου.
  • Βήμα 6 Στη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζουμε μερικές φορές το ρολό για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Βήμα 7 Το βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε το ρολό με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.