Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

: 6
: 30 min
: 1 hr 30 min

Αν δεν σας... πάει και πολύ το ψητό αρνάκι και θέλετε κάτι πιο ζουμερό και «σαλτσάτο» για το πασχαλινό τραπέζι, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με αγκινάρες και αρνάκι. Η σάλτσα είναι το μυστικό: κάτι ανάμεσα σε αυγολέμονο και φρικασέ, που της δίνει απίθανα κρεμώδη υφή και υπέροχη γεύση.

Ingridients
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 8 - 9 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 - 4 καρότα, κατά προτίμιση βιολογικά, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 1½ κιλό αρνάκι από τη σπάλα, χωρίς το κόκαλο, κομμένο σε κομμάτια των 4 - 5 εκ.
  • 8 αγκινάρες, καθαρισμένες*
  • ½ ματσάκι μάραθος (ή άνηθος), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • * Bλ. Συμβουλές – Πώς Γίνεται - Πώς καθαρίζουμε τις αγκινάρες
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα ξερά κρεμμύδια για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα καρότα, τα σοτάρω και αυτά για 3 λεπτά και μετά βγάζω όλα τα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε ένα μπολ.
  • Step 2 Ρίχνω στην κατσαρόλα τα κομμάτια του αρνιού και τα σοτάρω καλά για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτω ξανά στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά, ρίχνω νερό τόσο ώστε να καλύψω καλά το κρέας και αφήνω να πάρει μια βράση.
  • Step 3 Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι το αρνάκι να μαλακώσει καλά.
  • Step 4 Προσθέτω τις καθαρισμένες αγκινάρες (αν είναι μεγάλες τις κόβω στη μέση ή στα τέσσερα), ελέγχω το αλατοπίπερο και, αν χρειάζεται ρίχνω λίγο ακόμα νερό. Μαγειρεύω για 20 – 25 λεπτά, μέχρι οι αγκινάρες να μαλακώσουν.
  • Step 5 Στη συνέχεια ρίχνω το μάραθο (ή τον άνηθο), ανακατεύω απαλά, σβήνω το μάτι της κουζίνας (δεν χρειάζεται να απομακρύνω την κατσαρόλα) και με μια κουτάλα της σούπας βγάζω όσο περισσότερο ζουμί μπορώ από το φαγητό. Το ρίχνω σε ένα μπολ.
  • Step 6 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά -όλα μαζί- το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν καλά και να ζεσταθούν. Προσθέτω το ζωμό της κατσαρόλας που άφησα κατά μέρος, καθώς και το γάλα, και συνεχίζω το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα.
  • Step 7 Μόλις το μείγμα πάρει δυο-τρεις βράσεις αποσύρω το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτω τους κρόκους και το χυμό λεμονιού. Χτυπάω έντονα και ασταμάτητα (δεν θέλω να πήξουν οι κρόκοι από το καυτό μείγμα γιατί θα μοιάζουν με ομελέτα) και ξαναβάζω το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνω μέχρι το μείγμα να ξαναπάρει μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Νοστιμίζω με αλατοπίπερο, αδειάζω τη σάλτσα στην κατσαρόλα και την ανακινώ για να απλωθεί καλά στο φαγητό. Σερβίρω το φρικασέ μου αμέσως.


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Πάσχα χωρίς αρνάκι δεν γίνεται. Μια συνταγή απλή, αλλά πεντανόστιμη. Η λαδόκολλα συγκρατεί τον ατμό και τα αρώματα. Το κρέας ψήνεται μέχρι μέσα, χωρίς να καεί και γίνεται τόσο τρυφερό… σαν «λουκούμι».