Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

: 4-6
: 15 min
: 1 hr 15 min

Αντί για αρνάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατσικάκι. Και τα δύο «σηκώνουν» αρκετό σκόρδο, ωστόσο αν δεν μας αρέσει μειώνουμε την ποσότητα.

Ingridients
  • 1 ολόκληρο αρνίσιο μπουτάκι, με το κόκαλο, κατά προτίμηση από αρνάκι γάλακτος, με βάρος περίπου 2 κιλά
  • 1½ κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες (αν δεν βρείτε, διαλέγετε απλές πατάτες, βιολογικές, μικρού μεγέθους, κομμένες στη μέση)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, χονδροκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα Condito με μέλι, θυμάρι & έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • ελάχιστες σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • σκελίδες από 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια
  • 2 - 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη σάλτσα: Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας και τα δουλεύω καλά, μέχρι να ετοιμάσω ένα παχύ πολτό.
  • Step 2 Για το αρνάκι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 210°C. Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά το μπουτάκι. Το τρίβω καλά με μπόλικο αλατοπίπερο και στη συνέχεια το αλείφω παντού με τη σάλτσα, τρίβοντας το με τα χέρια μου. Το βάζω σε ένα ταψί, γύρω του βάζω τις πατάτες και τις λιαστές ντομάτες, το ραντίζω με ½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο και βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ή χαμηλά ράφια του φούρνου. Ψήνω το μπουτάκι για 1 ώρα. Στη συνέχεια σκορπίζω στο ταψί τα φιλέ αμυγδάλου και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

Το κλασσικό κι αγαπημένο κέικ μαρμπρέ, παίρνει χρώμα αλλά και άρωμα με πορτοκάλι. Απολαύστε το με δροσερό Peleano Sparkling Tale Rose.

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Μιας και ο καιρός μάς τα χαλάει και έρχεται σιγά- σιγά το κρύο, ένα ζεστό τσάι θα το πιούμε! Μου αρέσει και αυτή η εποχή του χρόνου που μαζευόμαστε όλοι δίπλα στο τζάκι και πίνουμε κάτι ζεστό… Tο κλασσικό τσάι του βουνού το ξέρουμε όλοι… […]