Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Αργυρή – όνομα και πράμα!

Αργυρή – όνομα και πράμα!

Μία από τις εμπειρίες του KOUZINA 2017 για την οποία είμαι ευτυχής που αποκόμισα, ήταν η συνάντησή μου με τους ιδιοκτήτες του «εξοχικού restaurant Ίσβορος» στη Στρατονίκη και ιδιαίτερα με την κόρη τους, την Αργυρή, η οποία αποτελεί την ψυχή και το νου της επιχείρησης!
IMG_0360 copy Η πρώτη εντύπωση που αποκτά κανείς αντικρύζοντας την Αργυρή είναι … «χαμογελαστή». Και αυτό γιατί το γέλιο της, η χαρά της όταν σε βλέπει, η αγκαλιά της, η δοτικότητά της και το φεγγοβόλημα του προσώπου της όταν σε φιλοξενεί σε κάνουν να χαμογελάς και να μην πιστεύεις ότι ένα τόσο μικρό και όμορφο κορίτσι μπορεί να δουλεύει τόσο πολύ – με το μυαλό, με τα χέρια, με την καρδιά, με το σώμα.
Πράγματι, η Αργυρή δημιουργεί στη Στρατονίκη.
3 copyΤα εδέσματα που μας πρόσφερε αποτελούν ωδή στην ντόπια παραγωγή και ειδικά στα κρεατικά και στα ζαρζαβάτια: θεϊκό χοιρινό στη γάστρα με τυριά, μοσχάρι κοκκινιστό (παραγωγής του μπαμπά της) με κουσκουσάκι, φιλετάκια με ρυζάκι μαμαδίστικο, μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες, άγρια μανιτάρια με ντόπια φέτα και για επιδόρπιο; μοσχοβολιστός χαλβάς με πορτοκάλι και σπιτικό παγωτό βανίλια, φτιαγμένο με ζαχαρούχο γάλα (όπως επιμένει να λέει η ίδια).
IMG_0357m
 Η αυλή του restaurant; ένας απλοϊκός αλλά καθαρός και υπέροχος κήπος γεμάτος δέντρα, λουλούδια και μεράκι, τοποθετημένος μέσα σε ένα φυσικά καταπράσινο περιβάλλον – μία δροσερή όαση βαλμένη μέσα σε μια άλλη φυσική όαση. Χαρακτηριστική και διαπεραστική η μυρωδιά του φλαμουριού, το οποίο συλλέγεται αργά την Άνοιξη – νωρίς το Καλοκαίρι, και με οδήγησε στην απόφαση του χρόνου, κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2018, να ετοιμάσω με την Αργυρή εδέσματα με βάση το βιολογικό φλαμούρι της Στρατονίκης!
2 copy Όμως, όπως προανέφερα, πάνω και πίσω απ’ όλα όσα συνθέτουν το περιβάλλον, στον «Ίσβορο» ο επισκέπτης θα συναντήσει τον άνθρωπο. Και στην προκειμένη περίπτωση, σας προτρέπω να αναζητήσετε την Αργυρή, το δυνατό και άξιο τέκνο της Στρατονίκης, που τιμά την οικογένεια, τον τόπο και τις παραδόσεις του.
Μπράβο σου κορίτσι μου!
Πληροφορίες για το «Εξοχικό Restaurant Ίσβορος» θα βρείτε εδώ.

IMG_0375