Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΡΑΚΑΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ

ΑΡΑΚΑΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ

ΑΡΑΚΑΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ

: 4
: 5 min
: 20 min

Ο φρέσκος, ανοιξιάτικος αρακάς είναι νόστιμος και τρυφερός. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα στη σχάρα.

Ingridients
  • 650 γρ. αρακά φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μέντα φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ξανθίνει. Προσθέτω το σκόρδο, τον αρακά, τη ζάχαρη και το ζωμό και μαγειρεύω για 15-20 λεπτά μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει.
  • Step 2 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αφήνω τον αρακά για 10 λεπτά.
  • Step 3 Παίρνω 1 φλιτζάνι από τον αρακά και το ρίχνω στο μούλτι. Προσθέτω την μέντα, το γιαούρτι και το βούτυρο και τα πολτοποιώ καλά.
  • Step 4 Αδειάζω τον πουρέ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω καλά.
  • Step 5 Σερβίρω τον ανοιξιάτικο αρακά ως συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά.