Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ, ΦΥΤΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ, ΦΥΤΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ, ΦΥΤΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 2
: 10 min

Χορταστικά και ιδιαίτερα σάντουιτς που θα σας αρέσουν πολύ. Η λεπτή γεύση του αχλαδιού ισορροπεί τη δυνατή γεύση της λιαστής ντομάτας και την οξύτητα της φέτας.

Ingridients
  • 2 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 30 γρ. φύτρα (θα τα βρείτε συσκευασμένα σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή με προϊόντα υγιεινής διατροφής ή σε κάποια ντελί ή σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 6 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και χοντροκομμένες
  • 100 γρ. φέτα της αρεσκείας σας (ή λευκό κατσικίσιο τυρί άλμης), κομμένη σε 4 λεπτές φέτες
  • ½ αχλάδι, καθαρισμένο από φλούδες και πυρήνες και κομμένο σε λεπτές φέτες
Instructions
  • Step 1 Ζεσταίνω τις αραβικές πίτες το πολύ για 1 λεπτό σε δυνατό προθερμασμένο γκριλ, ώστε να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν ούτε να γίνουν τραγανές. Τις βγάζω από το φούρνο (χωρίς να κλείσω το γκριλ) και, καθώς έχουν φουσκώσει ελαφρά, τις κόβω προσεκτικά κατά μήκος από τη μία άκρη στην άλλη, ώστε να γίνει η καθεμία σαν φάκελος. Τις ραντίζω εσωτερικά με το ελαιόλαδο.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα φύτρα, τις κομμένες ελιές και τις λιαστές ντομάτες. Μοιράζω το μείγμα στους «φακέλους» και συμπληρώνω με 2 φέτες τυριού και 2 – 3 φέτες αχλαδιού για κάθε «φάκελο». Πιέζω τις πίτες για να λεπτύνουν κάπως και τις ζεσταίνω στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά. Τις σερβίρω αμέσως.