destination taste!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

: 4-6
: 20 min
: 50 min

Ανάλαφρη, καλοκαιρινή πίτα που θα λατρέψετε. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα λευκά τυριά (φέτα, τυρί κρέμα) με κίτρινα. Π.χ. Γραβιέρα, κασέρι ή ακόμα και ένα καπνιστό που θα δώσει ιδιαίτερη γεύση.

Ingridients
  • 6 χωριάτικα φύλλα ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κουτ. γλυκού κίμινο, τριμμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
  • 2 κουτ. σούπας άνιθο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Τηγανίζω σε δυνατή φωτιά λίγες λίγες τις φέτες των κολοκυθιών μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζω σε ένα σκεύος στρωμένο με χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα κολοκυθάκια.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά μαζί με το τυρί κρέμα. Προσθέτω την φέτα, την πιπερίτσα, το κίμινο, την κάππαρη, τον άνιθο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνω ελαφρά (η κάππαρη και η φέτα είναι αλμυρή).
  • Step 3 Ανοίγω τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας.
  • Step 4 Λαδώνω ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι ή μια ταρτιέρα και στρώνω εκεί το πρώτο φύλλο φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά του ταψιού. Το λαδώνω καλά με ένα πινέλο και στρώνω το δεύτερο. Συνεχίζω μέχρι να βάλω και τα 6 φύλλα. Το τελευταίο δεν χρειάζεται να το λαδώσω.
  • Step 5 Αδειάζω στην ταρτιέρα το μίγμα των τυριών. Από πάνω απλώνω τα τηγανισμένα κολοκυθάκια, μισοβυθίζοντάς τα (όχι τελείως) μέσα στο μίγμα.
  • Step 6 Ψήνω την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να πήξει το μίγμα.
  • Step 7 Αφήνω την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά πριν την κόψω.

Related Posts

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι από τα πιο ευέλικτα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά ατέλειωτα, τόσο σε ό,τι αφορά τα άλευρα όσο και στα υλικά του κουρκουτιού. Αναρίθμητοι συνδυασμοί τυριών και μυρωδικών…

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.