Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 4 hr

Ανοιξιάτικο και εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Φυσικά οι ποσότητες δεν θα είναι αυτές που προτείνω στην συνταγή, επειδή τα χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι υπερσυμπυκνωμένα και ελάχιστες σταγόνες είναι αρκετές για να χρωματίσουν μεγάλες ποσότητες κρέμας.

Ingridients
  • 150 γρ. μπισκότα βουτύρου, τριμμένα
  • 45 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης (5 φύλλα)
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • Για το σιρόπι μύρτιλο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας νερό
Instructions
  • Step 1 Για το σιρόπι: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω τα μύρτιλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά αφήνω να κρυώσει καλά και αδειάζω όλα τα υλικά σε ένα σουρωτήρι. Πιέζω με ένα κουτάλι για να βγάλω όλο το χυμό και τον κρατάω σε ένα μπολ.
  • Step 2 Για το cheesecake: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνω το μείγμα σε μια φόρμα 20 εκ. και πιέζω καλά με ένα κουτάλι για να ενωθούν και να ισιώσουν.
  • Step 3 Βάζω τα φύλλα ζελατίνας σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζω καλά και τα ρίχνω στην ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
  • Step 4 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη, το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνη και τον χυμό λεμονιού. Χωρίζω το μείγμα σε 3 μπολ σε ίσες ποσότητες.
  • Step 5 Στο πρώτο μπολ προσθέτω τα μύρτιλλα και 2 κουταλιές σιρόπι μύρτιλων και ανακατεύω καλά. Στο δεύτερο μπολ ρίχνω 1 κουταλιά από το σιρόπι των μύρτιλλων που έχει απομείνει και ανακατεύω για να δημιουργηθεί μια απαλό μοβ χρώμα. Το μείγμα στο τρίτο μπολ το αφήνω λευκό.
  • Step 6 Αδειάζω το πρώτο μείγμα με τα μύρτιλα στην φόρμα και το βάζω στο ψυγείο για ½ ώρα μέχρι να σφίξει. Αδειάζω το δεύτερο μείγμα με το απαλό μοβ χρώμα και επαναφέρω τη φόρμα στο ψύγειο για ½ ακόμα ώρα. Τέλος, προσθέτω και την τελευταία, λευκή δόση και αφήνω το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.
  • Step 7 Σερβίρω με λίγα έξτρα φρούτα.

Related Posts

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.



Subscribe