Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ

: 2 βάζα
: 20 min
: 10 min

Την Άνοιξη είναι η εποχή που τα κλήματα γεμίζουν μικρούς τρυφερούς βλαστούς και φρέσκα φύλλα. Μαζέψτε τα και φτιάξτε ένα τουρσί που θα συνοδέψει τις καλοκαιρινές μαζώξεις για ούζο με μεζέ. Σερβίρετέ τα σκέτα με λίγο ελαιόλαδο, απλώστε τα σε φρεσκοψημένο ψωμί για να φτιάξετε μπρουσκετούλες με λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα ή ψιλοκόψτε τα σε σαλάτες με γιαουρτένιες βινεγκρέτ.

Ingridients
  • 1 κιλό αμπελοβλάσταρα
  • 300 ml νερό
  • 700 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες, σπασμένες
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρια ολόκληρα, ανάμεικτα
Instructions
  • Step 1 Καθαρίζω τα αμπελοβλάσταρα από τους χοντρούς και σκληρούς βλαστούς και τα πλένω καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό.
  • Step 2 Βάζω σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό να βράσει. Ρίχνω τα αμπελοβλάσταρα, τα πιέζω λίγο με ένα πηρούνι για να βυθιστούν και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Step 3 Βγάζω τα βλαστάρια με τσιμπίδα και τα αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν καλά.
  • Step 4 Βάζω σε ένα μπολ το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέτω το μετρημένο νερό και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
  • Step 5 Ανοίγω δύο μεγάλα αποστειρωμένα βάζα και γεμίζω με αμπελοβλάσταρα μέχρι τη μέση. Ρίχνω από δύο σκελίδες σκόρδο σε κάθε βάζο και μοιράζω τα πιπέρια. Ισομοιράζω και τα υπόλοιπα αμπελοβλάσταρα στα βάζα και γεμίζω με το μείγμα του ξυδιού σταματώντας 2 εκατοστά πριν το χείλος των βάζων. Μοιράζω όσο ελαιόλαδο χρειάζεται για να γεμίσουν τα βάζα και κλείνω καλά.
  • Step 6 Αφήνω τα βάζα σε δροσερό μέρος για 20-25 ημέρες.

Related Posts

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ… ΣΤΟ ΒΑΖΟ!

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ… ΣΤΟ ΒΑΖΟ!

Τα καλύτερα εποχικά λαχανικά υπαίθριας καλλιέργειας έχουν γεμίσει τους πάγκους της λαϊκής και του μανάβη. Εκτός από τα αγαπημένα μου λαδερά και την αξεπέραστη χωριάτικη, έχω κι άλλες ιδέες για να αιχμαλωτίσω τη νοστιμιά τους, όπως σάλτσες, τουρσιά και μαρμελάδες θα με συντροφεύουν από εδώ […]

ΔΙΑΙΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΔΙΑΙΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αυτή την εποχή, περισσότερο παρά ποτέ ξεκινάει το άγχος της απώλειας σωματικού βάρους και επομένως της δίαιτας. Τα περιττά κιλά του χειμώνα μπορούν τώρα να φαίνονται πιο έντονα και το άγχος της «φιγούρας μπικίνι» γίνεται «εμμονή». Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να μας […]