Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ

CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ

CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ

: 8-10
: 40 min
: 40 min

Πλούσιο, κρεμώδες και πεντανόστιμο γλυκό που αγαπάμε πολύ. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα, μπορείτε να το σερβίρετε με λίγη χτυπημένη κρέμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή.

Ingridients
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Degistive
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 μεγάλα αυγά
  • Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα
Instructions
  • Step 1 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί της βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 24-26 εκ.
  • Step 2 Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και δουλεύω με διακοπτόμενη ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής, ισόπαχη βάση. Καλύπτω τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στην κρέμα. Αρχίζω να προσθέτω τα αυγά σταδιακά (1 τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα αφράτο και απαλό.
  • Step 4 Βγάζω τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο, αδειάζω την κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει καλά.
  • Step 5 Το ξεφορμάρω, απλώνω την μαρμελάδα σε λεπτή στρώση και σκορπίζω τα κόκκινα φρούτα. Σερβίρω αμέσως.