Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Αλμυρό κέικ με ανθότυρο, παντζάρι και κρέμα βαλσαμικού

Αλμυρό κέικ με ανθότυρο, παντζάρι και κρέμα βαλσαμικού
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 45΄ 1 φόρμα κέικ
ή 10 μικρά φορμάκια
[printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μύκονο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 180 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιούγιαούρτι στραγγιστό
  • 3-4 μικρά παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζ. τσαγιούγάλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζ. τσαγιούελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα βαλσαμικού 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω σε ένα μπλεντεράκι τα κομμένα παντζάρια, τις σκελίδες σκόρδου, την κρέμα βαλσαμικού  και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το γάλα και το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά. Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ομογενοποιώ το μίγμα ανακατεύοντας το. Προσθέτω το ανθότυρο και το κασέρι, και το μείγμα με το πολτοποιημένο παντζάρι. Ανακατεύω και μεταφέρω το μίγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ ή σε λαδωμένα ατομικά φορμάκια.
Ψήνω στο προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά. Αφήνω για λίγο το κέικ ή τα κεικάκια να κρυώσουν και τα ξεφορμάρω.

Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Υπέροχη, δροσερή, βελούδινη κρέμα, ψημένη στο φούρνο. Το Κουαντρό (ένα ιδιαίτερο λικέρ με γεύση πορτοκαλιού) δυναμώνει τη γεύση της κρέμας και δίνει ωραίο χρώμα στο σιρόπι.