Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΛΜΥΡΑ MUFFIN ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

ΑΛΜΥΡΑ MUFFIN ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

ΑΛΜΥΡΑ MUFFIN ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

: 6
: 20 min
: 25 min

Τα τέλεια αλμυρά muffins με μια ζουμερή, τυρένια καρδιά! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν αλλά και οι μεγάλοι θα βρουν το τέλειο σνακ για το γραφείο.

Ingridients
  • Για τη «σάλσα»:
  • 3 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3-4 κλων. φρέσκο βασιλικό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ πικάντικη
  • Για το μίγμα τυριού:
  • 120 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 150 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών ARLA PASTA & GRATINAR
  • 1-2 κουτ. σούπας «σάλσα»
  • Για τη ζύμη:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 170 γρ. αλεύρι πολύσπορο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 150 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 120 γρ. βούτυρο LURPAK, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 60 γρ. αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί ARLA, σε φλέικς
  • Για το σερβίρισμα:
  • «Σάλσα»
  • Πετιμέζι
  • Ελαιόλαδο
Instructions
  • Step 1 Για την σάλσα: Πλένω τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζω και τις κόβω σε πολύ μικρούς κύβους, αφαιρώντας τους σπόρους. Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και τον βασιλικό. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτω το ελαιόλαδο και την κέτσαπ. Ανακατεύω καλά.
  • Step 2 Για το μείγμα τυριού: Βάζω το τυρί κρέμα και το μίγμα τριμμένων τυριών σε ένα μπολ και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο, απαλό μείγμα. Προσθέτω 2 κουταλιές της σούπας σάλσα και ανακατεύω καλά. Πλάθω το μείγμα σε 6 στρογγυλά μπαλάκια και τα βάζω στην κατάψυξη μέχρι να τα χρησιμοποιήσω.
  • Step 3 Για τη ζύμη: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Boυτυρώνω καλά και αλευρώνω 6 θήκες για μάφινς και το αφήνω στην άκρη. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και χτυπάω με το σύρμα για να ενωθούν. Προσθέτω τα άλευρα σε δόσεις και συνεχίζω το ανακάτεμα με το σύρμα. Προσθέτω το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν και χτυπάω καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος, ρίχνω τις λιαστές ντομάτες και το σχοινόπρασο και ανακατεύω. Γεμίζω τις θήκες για μάφινς μέχρι τη μέση και βυθίζω σε κάθε μια από 1 παγωμένη μπάλα τυριού. Απογεμίζω τις θήκες με το υπόλοιπο μείγμα και σκορπίζω σκληρό τυρί Δανίας. Ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά.
  • Step 4 Για το σερβίρισμα: Σε όση σάλτσα έχει απομείνει, ραντίζω με λίγο πετιμέζι και με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω αι σερβίρω τα μάφινς με 1-2 κουταλιές σάλσα.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΦΟΡΜΑΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΦΟΡΜΑΣ

Τούρτα-τσουρέκι υπερπαραγωγή είναι το τέλειο επιδόρπιο για να κλείσουμε ένα γιορτινό γεύμα. Μπορείτε το τσουρέκι να το προετοιμάσετε 1-2 ημέρες νωρίτερα και να το στολίσετε την ημέρα του σερβιρίσματος.

ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια συνταγή με ιδιαίτερα πλούσια διατροφική αξία. Η κινόα ανήκει στις λεγόμενες superfoods… Οι Ίνκας την είχαν ονομάσει «μητέρα όλων των τροφών» και δεν είχαν άδικο. Η κινόα δεν περιέχει γλουτένη και έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε σίδηρο, βιταμίνες Β…