Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Αλμυρά muffins με καραμελωμένα κρεμμύδια

Αλμυρά muffins με καραμελωμένα κρεμμύδια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 25΄-30΄ 8-10 muffins [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 13/1/2018
Υλικά Εκτέλεση
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, Γιώτης
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια, Condito
  • 50 γρ. τυρί Arla αυθεντικό Regato, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την διακόσμηση

  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Κόκκους από πολύχρωμα πιπέρια
  • Καραμελωμένα κρεμμύδια Condito
  • λίγα κλαράκια φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το βούτυρο και το φρέσκο τυρί κρέμα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το ρεγκάτο. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα και γεμίζουμε χάρτινες θηκούλες για μάφινς κατά τα ¾ του ύψους τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
Βγάζουμε τα μάφινς από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη διακόσμηση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και το θυμάρι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και διακοσμούμε τα μάφινς με την κρέμα. Στολίζουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια, πολύχρωμα πιπέρια και κλαράκια φρέσκο θυμάρι.