Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΛΜΥΡΑ ΠΑΛΜΙΕ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΑΛΜΥΡΑ ΠΑΛΜΙΕ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

ΑΛΜΥΡΑ ΠΑΛΜΙΕ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

: 16-18
: 15 min
: 20 min

Eύκολα, γρήγορα και ιδιαίτερα σνακ με την μοναδική γεύση του μαύρου σκόρδου. Σας συνιστώ να φτιάξετε διπλή δόση γιατί την πρώτη δεν θα την προλάβετε…

Ingridients
  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα μαύρου σκόρδου (θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και deli)
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 1-2 κουτ. σούπας κόκκους κόκκινου πιπεριού
  • λίγο ελαιόλαδο για το σκεύος
Instructions
  • Step 1 Πασπαλίζω με αλεύρι μια επιφάνεια εργασίας και απλώνω το φύλλο σφολιάτας.
  • Step 2 Βάζω την κρέμα μαύρου σκόρδου με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και ανακατεύω.
  • Step 3 Βάζω την κρέμα σκόρδου με την δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο, σε ένα μπολάκι και ανακατεύω επίσης.
  • Step 4 Απλώνω το μείγμα του μαύρου σκόρδου στην μισή επιφάνεια της σφολιάτας, και το μείγμα της κρέμας σκόρδου στην άλλη μισή.
  • Step 5 Σκορπίζω τα κουκουνάρια στην μεριά με το μαύρο σκόρδο και τους κόκκους πιπεριού στην μεριά με την κρέμα σκόρδου.
  • Step 6 Τυλίγω τη μια πλευρά του φύλλου (με το πιπέρι) σε ρολό σταματώντας στο κέντρο. Τυλίγω και την δεύτερη πλευρά του φύλλου (με το κουκουνάρι), φέρνοντας το ρολό να κολλήσει δίπλα στο πρώτο.
  • Step 7 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω καλά ένα ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Step 8 Κόβω το διπλό ρολό σε φέτες με πάχος 1½-2 εκ., και μεταφέρω τα παλμιέ στο ταψί. Με μια σπάτουλα, πιέζω λίγο για να κολλήσουν και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.