Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

: 6-8
: 20 min

Αν τα παιδιά σας, αγαπάνε τα σοκολατένια αλείμματα για το πρωινό τους σας έχω την πιο εύκολη και υγιεινή πρόταση που είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η «μόνιμη αγαπημένη» σας. Χωρίς ζάχαρη, με ελάχιστη σοκολάτα αλλά κυρίως με το μέλι να δίνει τη γλύκα αλλά και ταχίνι που όλοι γνωρίζουμε πόσο θρεπτικό είναι.

Ingridients
  • 230 γρ. φουντούκια χωρίς φλοίδα
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 80 γρ. μέλι
  • 30 γρ. κακάο άγλυκο, καλής ποιότητας
  • 40 ml σπορέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
  • 60 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι και αραδιάζω τα φουντούκια. Καβουρδίζω τα φουντούκια για 10-15 λεπτά. Στα μισά του χρόνου, βγάζω το ταψάκι και τα ανακατεύω. Βγάζω τα φουντούκια από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Step 2 Βάζω τα φουντούκια στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Προσθέτω το ταχίνι, το μέλι και το κακάο και συνεχίζω να δουλεύω το μείγμα προσθέτοντας το σπορέλαιο και τη βανίλια.
  • Step 3 Ρίχνω το αλάτι και τελευταία τα κομματάκια σοκολάτας. Δουλεύω όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, σταματάω τακτικά και με μια μαλακή σπάτουλα, ξεκολλάω τα κομμάτια που κολλάνε στα τοιχώματα. Ίσως να χρειαστεί λίγο επιπλέον σπορέλαιο αν δω ότι είναι αρκετά «σφιχτή» η κρέμα.
  • Step 4 Μεταφέρω την πραλίνα σε αποστειρωμένο βάζο και την διατηρώ μέχρι 1 μήνα. Τη σερβίρω με τσουρέκι, φρυγανιές ή φρυγανισμένο ψωμί.