destination taste!

Αγροτική σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι

Αγροτική σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 10΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καβάλα!
Υλικά Εκτέλεση
  • τα φύλλα από 2 ματσάκια ρόκα, χονδροκομμένα
  • 2 ματσάκια μυρώνια, χονδροκομμένα
  • 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τα εξωτερικά φύλλα και τις σκληρές ίνες και τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα

Για το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών

  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) χυμός πορτοκαλιού ή μανταρινιού
  • χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ: Σε ένα γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι βάζω όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα χτυπάω πολύ καλά.

Για τη σαλάτα: Βάζω όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύω με τα χέρια μου.
Περιχύνω με το ντρέσινγκ, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.