Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

: 4
: 20 min
: 35 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Φανταστικό πιάτο της αγαπημένης μας Ντίνας, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη μοναδική διατροφική αξία της αγκινάρας! Οι αγκινάρες κατέχουν περίοπτη θέση στην πυραμίδα των τροφίμων που παρουσιάζουν σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ένα τέτοιο πιάτο μας τροφοδοτεί με αντιοξειδωτική ισχύ ORAC που αντιπροσωπεύει περισσότερο 165% επί του Μέσου Όρου της Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει των συστάσεων του Αμερικάνικο USDA. Παραδοσιακή συνταγή ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως και σε καροτενοειδή (β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), που ενισχύουν την όραση και αναβαθμίζουν την ανοσοποιητική λειτουργία! Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες που βελτιώνουν τη γαστρεντερική λειτουργία, κάλιο το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και μαγνήσιο για μυϊκή ενδυνάμωση και σκελετική υγεία. Απολαύστε λοιπόν αυτό το πιάτο, το οποίο είναι βγαλμένο μέσα από την «καρδιά» της ελληνικής φύσης και παρουσιάζει ιδιαίτερη διατροφική αξία!

Ingridients
  • 8 αγκινάρες καθαρισμένες φρέσκες, ή κατεψυγμένες
  • 500 γρ. αρακά
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ξεσποριασμένες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνω το καρότο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτω τις αγκινάρες, τον αρακά, τις πατάτες, τις ντομάτες, ανακατεύω και αλατοπιπερώνω.
  • Step 2 Προσθέτω 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Λίγο πριν σβήσω το φαγητό, προσθέτω τον άνηθο και δοκιμάζω για το αλάτι.
  • Step 3 Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Related Posts

Galaxy Bar & Restaurant: κορυφαία εμπειρία!

Galaxy Bar & Restaurant: κορυφαία εμπειρία!

Με πανοραμική θέα της Αθήνας που σε καθηλώνει, ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικου resort και γεύσεις που σε ταξιδεύουν, το Galaxy Bar & Restaurant στην κορυφή του ξενοδοχείου Hilton είναι η απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας. Ο Executive Chef του Hilton Κώστας Αθανασίου και ο Chef […]

17 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ… ΑΛΛΙΩΣ

17 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ… ΑΛΛΙΩΣ

Μπορεί να έχετε μάθει να χρησιμοποιείτε το χυμό λεμονιού μόνο στο φαγητό ή στις λεμονάδες. Πράγματι, το λεμόνι έχει πολλά οφέλη και ενδιαφέρουσες ιδιότητες που αν το πίνετε καθημερινά μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά. Εγώ σας έχω 15 πρωτότυπες ιδέες που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε […]