Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΓΓΟΥΡΟΣΟΥΠΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΑΓΓΟΥΡΟΣΟΥΠΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΑΓΓΟΥΡΟΣΟΥΠΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

: 4
: 20 min
           
: 2 hr

Είναι σημαντικό να ψιλοκόψουμε τα μυρωδικά της συνταγής την τελευταία στιγμή πριν τα χρησιμοποιήσουμε για να διατηρήσουμε αναλλοίωτη τη γεύση και το φρέσκο άρωμά τους.

Ingridients
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 500 γρ. μικρά αγγουράκια
  • 1 μεγάλο και ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι (ραντίζουμε τη σάρκα του με λίγο χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει)
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού σπόροι κύμινου, ελαφρώς καβουρδισμένοι σε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους και στη συνέχεια καλά κοπανισμένοι στο γουδί
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα
  • 2 – 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πολτοποιώ το κρεμμύδι στο μπλέντερ (ή στο μούλτι), μεταφέρω τον πολτό σε ένα ψιλό σουρωτήρι-σήτα και τον αφήνω να στραγγίξει για 10 – 15 λεπτά. Πετάω το υγρό και κρατάω τον πολτό.
  • Step 2 Ξεφλουδίζω τα αγγουράκια, τα κόβω κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι ξύνω και πετάω τα σπόρια. Κομματιάζω τη σάρκα τους και την πολτοποιώ στο μπλέντερ (ή στο μούλτι, σε δόσεις). Προσθέτω τον στραγγισμένο πολτό κρεμμυδιού και δουλεύω για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αφήνω κατά μέρος 3/4 φλιτζ. τσαγιού από το μείγμα αυτό. Προσθέτω στο μπλέντερ το αβοκάντο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και λίγο αλάτι.
  • Step 3 Δουλεύω καλά τα υλικά μέχρι να ετοιμάσω λείο μείγμα και το μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβω τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου, τα ρίχνω στη σούπα και προσθέτω το χυμό του λεμονιού, 1 φλιτζ. τσαγιού παγωμένο νερό και το μείγμα αγγουριού-κρεμμυδιού που έχω αφήσει κατά μέρος. Νοστιμίζω με μπόλικο αλατοπίπερο, ανακατεύω, σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι η σούπα να κρυώσει καλά.
  • Step 4 Λίγο πριν σερβίρω, ελέγχω την πυκνότητα της σούπας και, αν θέλω, την αραιώνω με 1/2 φλιτζ. τσαγιού παγωμένο νερό. Τη μοιράζω σε μπολάκια και σερβίρω, γαρνίροντας με τα επιπλέον ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.