Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

: 4
: 15 min

Καλοκαιρινό, εύκολο, γρήγορο και υγιεινό ορεκτικό!!! Αυτή η σαλάτα σερβίρεται αμέσως, γιατί το αβοκάντο, αν και ραντισμένο με χυμό λεμονιού, σύντομα μαυρίζει και χαλάει η γεύση του.

Ingridients
  • 4 μεγάλα ώριμα αλλά όχι λιωμένα αβοκάντο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 μεγάλες ώριμες αλλά σκληρές ντομάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 150 καλαμπόκι κονσέρβας, κατά προτίμηση βιολογικό, καλά στραγγισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 2 κονσέρβες τόνου σε λάδι (320 γρ. η κάθε κονσέρβα)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω καλά τα αβοκάντο και τα σκουπίζω, χωρίς να τα ξεφλουδίσω. Τα κόβω κατά μήκος στη μέση (περνώντας το μαχαίρι γύρω από το μεγάλο κουκούτσι στο κέντρο τους). Αφαιρώ τα κουκούτσια. Αφήνω κατά μέρος 4 κομμένα μισά και ραντίζω τη σάρκα τους με το μισό χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει.
  • Step 2 Ξεφλουδίζω τα υπόλοιπα 4 μισά αβοκάντο και κόβω τη σάρκα τους σε μικρά κυβάκια. Τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω τις κομμένες ντομάτες, το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
  • Step 3 Στραγγίζω καλά τον τόνο από το λάδι του, τον κομματιάζω με τα χέρια και τον προσθέτω στο μπολ. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύω προσεκτικά.
  • Step 4 Γεμίζω τα κομμένα αβοκάντο με το μείγμα του τόνου και σερβίρω αμέσως.