Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

«ΗΛΙΟΣ» ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

«ΗΛΙΟΣ» ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

«ΗΛΙΟΣ» ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 6-8
: 15 min
: 35 min

Ένα «ήλιος» ανοιξιάτικος, τέλειος για να σας γλυκάνει και να σας δροσίσει. Βάλτε τα φρούτα της αρεσκείας σας και εντυπωσιάστε.

Ingridients
  • 2 φύλλα ζύμη κουρού Ζύμη Ψαχνών
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 4 μεγάλες φράουλες
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Καθαρίζω την μπανάνα και την κόβω σε μικρά κομμάτια (όχι φέτες). Ρίχνω τα κομμάτια σε ένα μπολ και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού. Ψιλοκόβω τις φράουλες και τις ρίχνω στο ίδιο μπολ.
  • Step 3 Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης και το τοποθετώ επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Από πάνω τοποθετώ απαλά το δεύτερο φύλλο ζύμης. Βάζω ένα μεγάλο πιάτο στο κέντρο του φύλλου και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω και τα δύο φύλλα μαζί δίνοντάς τους το σχήμα του κύκλου.
  • Step 4 Βγάζω το επάνω φύλλο και το κρατάω στην άκρη.
  • Step 5 Με ένα μαχαίρι απλώνω την πραλίνα φουντουκιού στο κάτω φύλλο, σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας ακάλυπτο περίπου ½ εκατοστό από την περιφέρεια του κύκλου.
  • Step 6 Σκορπίζω τα φρούτα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τα πιέζω λίγο με τις παλάμες μου να κολλήσουν.
  • Step 7 Βρέχω με ελάχιστο νερό την περιφέρεια της ζύμης (αυτή που δεν έχω καλύψει με πραλίνα) και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο ζύμης πιέζοντας λίγο στην άκρη του για να ενωθούν καλά τα δύο φύλλα.
  • Step 8 Βάζω ένα ποτήρι στο κέντρο των κύκλων και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ακτινωτά σε 16-18 λωρίδες.
  • Step 9 Πιάνω με τα χέρια μου τη μία λωρίδα και με προσοχή την στρίβω 1-2 φορές. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες.
  • Step 10 Πιάνοντας το αντικολλητικό χαρτί που έχω αφήσει κάτω από το φύλλο, σηκώνω τη ζύμη και την μεταφέρω στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Step 11 Ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και με λίγη προσοχή μεταφέρω τον «ήλιο» σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  • Step 12 Σερβίρω, αν θέλω, με λίγη σάλτσα σοκολάτας.