Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ένα σεμινάριο με συνταγές βασισμένες στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ένα σεμινάριο με συνταγές βασισμένες στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μοναδικό σεμινάριο, αυτό που απολαύσαμε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Θέμα: Το πρωτόλαδο. Κανείς δεν μπορούσε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες από αυτές που μας χάρισε ο Παντελής Ηλιακάκης, υπεύθυνος γευσιγνωσίας στο Olive bar Gaea, του Yolenis. Mας έδειξε τον σωστό τρόπο που πρέπει να γνωρίζουμε για να το δοκιμάσουμε αλλά και όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχουμε. Παράλληλα, φτιάξαμε ένα «πολύπλευρο» λαδόψωμο, δίνοντας διαφορετική γεύση σε κάθε κομμάτι του. Αυτό, μας έδωσε την δυνατότητα, να καταλάβουμε πόσο «δένουν» τα διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά με το φρέσκο ελαιόλαδο. Μια λαδένια, με ντομάτες, κρεμμύδια και καπνιστό σκουμπρί έγινε στη στιγμή και «εξαφανίστηκε» αμέσως αλλά και μοσχομυριστά λαδοκούλουρα με σταφίδες και κουφέτα έκλεισαν γλυκά τη βραδιά μας.

181947 182816 183107 185359 191645 193110 193345 194018 194027 200002


Related Posts

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Το μπελαλίδικο καθάρισμά της αποθαρρύνει πολλούς από το να την αγοράσουν. Κι όμως! Το καθάρισμά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε, ενώ η γλύκα και η νοστιμιά της ταιριάζουν σε τόσα πολλά μαγειρέματα κάθε είδους, που θα ήταν κρίμα να τη στερηθείτε! Ακολουθήστε με και […]

ΚΟΛΟΚΥΘΑ… Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ…

ΚΟΛΟΚΥΘΑ… Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ…

Οι πρώτες κολοκύθες έκαναν την εμφάνισή τους. Είναι από τα λίγα λαχανικά που μπορούν να αξιοποιηθούν και σε αλμυρές αλλά και γλυκές συνταγές. Σας δίνω τις αγαπημένες μου συνταγές για να την απολαύσετε… Τάρτα με κολοκύθα, κρεμμύδια και γιαούρτι Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή Στραπατσάδα με κολοκύθα […]