Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Άθως Χαλκιδικής ΙΙ: Ένα χώρος που εκμηδενίζει τις αποστάσεις ανάμεσα στα θαύματα της φύσης!

Άθως Χαλκιδικής ΙΙ: Ένα χώρος που εκμηδενίζει τις αποστάσεις ανάμεσα στα θαύματα της φύσης!

Το ταξίδι μας στην περιοχή του Άθω Χαλκιδικής συνεχίστηκε σε άλλες περιοχές.

Στην Ουρανούπολη για Σαλμπουρέκια
Η Ουρανούπολη είναι το κατώφλι του Άθω και εμείς στο Πύργο Προσφορίου μάθαμε πως γίνεται αυτό το Μικρασιάτικο γλυκάκι από μια γλυκύτατη Μικρασιάτισσα.
001 002 003

Στον ξενώνα Ροδαμός, στον Χολομώντα, δοκιμάσαμε μανιταρόπιτα
Στην καρδιά του δάσους 5 χιλ., ψηλότερα από το χωριό Ταξιάρχης σε υψόμετρο 900 μ. βρίσκεται το παραδοσιακό κατάλυμα ΡΟΔΑΜΟΣ. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τοπική κουζίνα από τα χεράκια της κυρίας Δάφνης και της νύφης της Τασούλας. Άξιες και χρυσοχέρες, με τα γλυκά τους, τις μαρμελάδες τους και δεκάδες συνταγές με μανιτάρια.
Η Τασούλα μας έκανε τη πιο νόστιμη μανιταρόπιτα που έχουμε δοκιμάσει, με άγρια  μανιτάρια από το Χολομώντα.
img_3939-3940-web img_3941-web

Στην Αγροτουριστική φάρμα Πλατανόρεμα, για χορτόπιτα γυριστή, ψημένη σε ξυλόφουρνο από την κυρία Άννα.
IMG_1111

Εκπληκτική χορτόπιτα σε ταψί γίγας.
IMG_1077

Ψήθηκε από τη μια πλευρά και η κυρία Άννα ετοιμάζεται για την επιχείρηση «γυριστή».
IMG_1078b IMG_1080 IMG_1082 copy IMG_1084 IMG_1086

Πάλι στο φούρνο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά…
IMG_1089 copy IMG_1100 IMG_1102 copy

Έτοιμη η πίτα…
IMG_1116 IMG_1120 copy IMG_1122b

Στο ορεινό χωριό Βαρβάρα για τραχανά με το σύλλογο γυναικών
Οι γυναίκες του χωριού αξιοποιούν τα δώρα της γης και φτιάχνουν αγνά εδέσματα, γλυκά του κουταλιού, ηδύποτα, μαρμελάδες, τραχανά, χυλοπίτες και άλλα εκλεκτά.
Ο τραχανάς από το καζάνι που έβρασε όταν είναι ακόμη ζεστός πριν τριφτεί τρώγεται κομμένος σε κομμάτια σας δοθεί ποτέ η ευκαιρία να δοκιμάσετε θα ενθουσιαστείτε, τέλειος, ειδικά το κάτω μέρος που έχει ψιλοκολλήσει στο καζάνι!!!
IMG_1129 copy IMG_1133

Η γυναικοπαρέα κεφάτη και δυναμική επί το έργον… Ο τραχανάς θα περαστεί από τη σήτα για να τριφτεί και να απλωθεί να στεγνώσει.
IMG_1124 copy IMG_1127 IMG_1128 copy

Ο τραχανάς απλώνεται σε καθαρά σεντόνια στην αυλή για να στεγνώσει.
IMG_1136b IMG_1141 copy IMG_1147 copy IMG_1151

Στο αγαπημένο μου ξενοδοχείο Eagles Palace στην Ουρανούπολη, με τον εξαίρετο σεφ Ηλία Γκότση
Χτισμένο μπροστά στον κόλπο του Αγίου Όρους, περιβάλλεται από ένα εξαιρετικό τοπίο που συνδυάζει το μεσογειακό γαλάζιο με το πράσινο της αθωνικής χερσονήσου.
IMG_1029

Ο ήλιος καίει και η θάλασσα μας καλεί αλλά εμείς πιστοί στη μαγειρική στο γυαλί για τραχανά με αυγοτάραχο με τη φροντίδα του Ηλία Γκότση.
IMG_1033

Από τις πιο όμορφες στιγμές του ταξιδιού, με τη παρέα μου στο κόλπο του Αγίου Όρους.
IMG_1037 IMG_1044 IMG_1045 IMG_1050 IMG_1067


Related Posts

8 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

8 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

Δεν υπάρχει εργένης, φοιτητής ή φοιτήτρια που να μην αγαπάει τα μπέργκερ. Γίνονται εύκολα, αποθηκεύοντας στην κατάψυξη και τα έχεις εύκολα κάθε στιγμή, οποιαδήποτε μέρα. Αρκεί να ακολουθήσετε 8 βασικά βήματα. Το κρέας Αγοράζεις κυρίως μοσχαρίσιο, από σχετικά λιπαρό κομμάτι. Τα λιπαρά κομμάτια είναι και […]

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας»

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας»

Στο ασφυκτικά γεμάτο καφέ του Public Συντάγματος απολαύσαμε το νέο βιβλίο της δημοφιλούς σεφ…