προορισμός…γεύση!

Σας έχω «φρέσκα» νέα από το αγαπημένο μου Παρίσι! Αν είστε ήδη εκεί για τις καλοκαιρινές διακοπές ή σκοπεύετε να πάτε, πρέπει να το αναζητήσετε!
Αν δεν γνωρίζετε το Mochi, σας ενημερώνω ότι πρόκειται για ένα παραδοσιακό ιαπωνικό γλυκάκι, που συνηθίζεται και σε άλλες χώρες της Ασίας και καταναλώνεται, απλό ή σε κάποια από τις παραλλαγές, μαζί με το τσάι… και όχι μόνο!
Η αλήθεια είναι πως η ιαπωνική κουζίνα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα επιδόρπιά της, αλλά το mochi της είναι διάσημο! Αυτές οι γεμιστές και πολύ γευστικές μπάλες ρυζιού είναι μια πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο.
Φτιάχνονται από glutenous rice, το κολλώδες ρύζι δηλαδή που χρησιμοποιούν οι Ασιάτες. Για όσους το γνωρίζουν αναζητούν συνήθως το daifuku mochi, δηλαδή το γεμιστό mochi. Παραδοσιακά, αυτό γεμίζεται με μια γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια. Το καλύτερο όμως, είναι, πως μπορούμε να το γεμίσουμε με ότι μας αρέσει! Επίσης, μπορεί να γίνει σαν muffin, να γίνει σαν κέικ, να του βάλετε παγωτό, να του δώσετε ότι γεύση και χρώμα θέλετε στη ζύμη.
Σας έπεισα; Αν τα κατάφερα, αναζητήστε το στο «Σπίτι του Μοτσί»!
Μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμο μόνο στο διαδίκτυο, όμως τώρα το σπίτι του Mochi ανοίγει το πρώτο του κατάστημα στην καρδιά του 6ου διαμερίσματος, rue du Cherche-Midi στο Παρίσι.
Εκεί θα αισθανθείτε σαν να είστε στο παράδεισο του γλυκάκι αυτού. Θα βρείτε όλες τις γεύσεις: τσάι matcha, yuzu, φουντούκι, anko, μαύρο σουσάμι, αμύγδαλο και tutti quanti.
Τι περιμένετε λοιπόν για να απολαύσετε αυτό το μικρό γλυκάκι χωρίς γλουτένη, 100% χορτοφαγικό και χωρίς λιπαρά;
Μη διστάξετε να το αναζητήσετε και στην Αθήνα ή να το ετοιμάσετε και μόνοι σας όπως εσείς θέλετε. Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές στο διαδίκτυο.
La Maison du Mochi
39, rue du Cherche-Midi – 6ος

1 Comment

  1. Yummy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *