προορισμός…γεύση!

Τάρτα με καβουρδισμένο αλεύρι και σοκολάτα

Τάρτα με καβουρδισμένο αλεύρι και σοκολάτα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για την γκανάζ

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη βάση

  1. Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι τα θρυμματίζω και προσθέτω σταδιακά το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν σε μια πυκνή πάστα. Αδειάζω την πάστα σε μια φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, διαμέτρου 22 εκ. Πιέζω την πάστα για να καλύψει την βάση και περίπου 1½ εκατοστό από τα τοιχώματα. Σκεπάζω την ταρτιέρα με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο.

Για την κρέμα

  1. Βάζω το αλεύρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζω σε μέτρια φωτιά. Το καβουρδίζω για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Αποσύρω από τη φωτιά και το αδειάζω σε ένα ταψάκι. Το αφήνω να κρυώσει.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και μόλις ενωθούν στο μίγμα προσθέτω το καβουρδισμένο αλεύρι και τη σοκολάτα. Χτυπάω καλά μέχρι να ενωθούν και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Χτυπάω όλα τα υλικά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.

  3. Αδειάζω την κρέμα στην κρύα τάρτα, ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

Για την γκανάζ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Βάζω την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αφήνω την κρέμα για 10 λεπτά και την αδειάζω επάνω στην κρύα τάρτα. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και αφήνω την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

    Τάρτα σοκολάτας
Keywords: τάρτα με καβουρδισμένο αλεύρι,σοκολάτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Tastes great!

  1. Eve_nkld

    Tastes great!