προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 14 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη γέμιση

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τον θρυμματισμένο χαλβά, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φιστίκια, το γαρίφαλο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω καλά.

Σαραγλάκια

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
    Λαδώνω ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου. Στρώνω ένα φύλλο κρούστας σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και με ένα πινέλο το αλείφω με λίγο ελαιόλαδο. Σκορπίζω στην επιφάνειά του περίπου 1½ κουτ. σούπας γέμιση και το σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο, το οποίο αλείφω και αυτό με ελαιόλαδο και πασπαλίζω με γέμιση. Συνεχίζω τη διαδικασία, μέχρι να χρησιμοποιήσω όλα τα φύλλα της συσκευασίας και όλη τη γέμιση.

  2. Τυλίγω προσεκτικά όλα μαζί τα φύλλα, από τη μακριά πλευρά τους, σε σφικτό ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια κόβω προσεκτικά το ρολό σε στρογγυλές φέτες πάχους περίπου 4 εκ. και τις τοποθετώ όρθιες (όπως κόπηκαν) στο ταψί. Τις ψήνω για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις ξαπλώνω στο ταψί και τις αφήνω να κρυώσουν, όσο ετοιμάζω το σιρόπι.

Σιρόπι

  1. Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα αφήνω να πάρουν βράση, σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζω το βράσιμο  για 5 - 6 λεπτά και αποσύρω. Το σουρώνω και το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς.
    Περιχύνω τα κρύα σαραγλί με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρω.

    Σαραγλί με χαλβά του μπακάλη
Keywords: σαραγλί χαλβά του μπακάλη

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Excellent!

  1. Alexandra

    Excellent!