προορισμός…γεύση!

Ένα επιτυχημένο μπέργκερ δεν είναι μόνο η συνταγή. Το σωστό ψήσιμο στο σωστό χρόνο είναι που θα το κρατήσει ζουμερό και πεντανόστιμο.

Στο τηγάνι: Θα βάλεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία, σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να αχνίσει. Τότε ρίχνεις ελάχιστο λαδάκι, το ανακινείς να απλώσεις και να λαδώσει όλη η επιφάνεια του τηγανιού. Βάζεις τα μπέργκερ και τα ψήνεις για 5-6 λεπτά. Τα γυρίζεις με τη σπάτουλα και τα ψήνεις για άλλα 5 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Στο γκριλ: Ανάβεις το γκριλ του φούρνου να ζεσταθεί. Λαδώνεις λίγο τη σχάρα του φούρνου και τοποθετείς επάνω σε μια λαμαρίνα (για να μη λερώσεις το φούρνο με τα ζουμάκια από τα μπέργκερ) και βάζεις τη σχάρα στο φούρνο να κάψει. Αφού κάψει, τοποθετείς τα μπέργκερ και τα ψήνεις 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, με ένα γύρισμα.

Στο φούρνο: Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180-200°C στις αντιστάσεις. Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψάκι, αραδιάζεις τα μπέργκερ και τα ψήνεις για 20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου (10 λεπτά) τα γυρίζεις για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Στα κάρβουνα: Εδώ είναι το καλύτερο… Αν είσαι μερακλής και έχεις ψηστιέρα με κάρβουνο, φτιάχνεις μια δυνατή, καυτή θράκα. Λαδώνει καλά μια σχάρα και την βάζεις να κάψει καλά. Τοποθετείς τα μπέργκερ και ψήνεις για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Excellent!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *