προορισμός…γεύση!

Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιος και πότε εφηύρε τη χύτρα; Ο εφευρέτης της χύτρας είναι αυτός που άρχισε να πειραματίζετε με τον ατμό στα μαγειρέματά του και δεν είναι άλλος, από τον διάσημο Γάλλο Denis Papin.
Ο Denis Papin είχε αρχικά σχεδιάσει, ήδη από το 1679, ένα καζάνι με παχύ πάτο, ικανό να μετατρέψει σκληρά τρόφιμα, όπως τα κόκκαλα, σε μαλακά τρόφιμα, τα οποία θα μπορούσαν να τα φάνε. Είχε γράψει ακόμη και ένα βιβλίο μαγειρικής για να συνοδεύσει την τότε χύτρα του.
Μετά από 200 χρόνια περίπου, η Seb, κατασκευάζει τις πρώτες χύτρες που αγγίζουν τις 500.000 πωλήσεις.

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *