προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 20 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τις φλογέρες

Για τη γέμιση

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνω κατά μέρος.

Για τις φλογέρες

  1. Απλώνω τα φύλλα κρούστας ανά δύο, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο και τα βουτυρώνω και τα δύο με το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια κόβω κάθε διπλό τέτοιο φύλλο σε 4 λωρίδες, ίδιου φάρδους. Συνολικά θα έχω φτιάξω περίπου 20 λωρίδες διπλού φύλλου. Μοιράζω το μείγμα της γέμισης σε κάθε λωρίδα και τυλίγω την καθεμία σε ρολό-φλογέρα. Καθώς τυλίγω κατά μήκος, φέρνω και τις πλαϊνές άκρες των φύλλων προς το κέντρο για να σφραγίσω τη γέμιση.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζω εκεί τις φλογέρες. Τις βουτυρώνω και αυτές, βάζω το ταψί στο φούρνο και τις ψήνω για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Για το σιρόπι

  1. Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό λεμονιού και τα βράζω για 6 - 7 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το σιρόπι να γίνει χλιαρό και με μια τρυπητή κουτάλα βάζω στο σιρόπι τις φλογέρες ανά δύο ή τρεις. Τις σιροπιάζω για 1 - 2 δευτερόλεπτα στο χλιαρό σιρόπι, τις στραγγίζω σε μια σχάρα και τις μεταφέρω σε πιατέλα.

Keywords: καρυδοφλογερες σιροπιαστες

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Exciting!

  1. Alexandra

    Exciting!